Parhaat pesu- ja huoltovinkit eri ajoneuvoille

Kuten monissa ajoneuvoissa, myös autoissa ja moottoripyörissä sekä mopoissa on paljon kuluvia osia. Autot ja muut kulkuvälineet tulee tietenkin katsastaa säännöllisin väliajoin, ja usein niissä ilmenee luonnostaan ajan myötä kaikenlaista pientä korjailtavaa. Monet pitävät auton tai moottoripyörän niin sanotusta rassaamisesta, ja usein auton tai moottoripyörän omistajat voivat säästää pitkän pennin sillä, että opettelevat itse huoltamaan ajoneuvonsa pieniä korjattavia asioita. Näin säästyy monien kymmenien ja jopa satojen eurojen arvoisilta käynneiltä autokorjaamoilla, kun monia asioita pystyy tekemään itse. Mutta mitä asioita tulisi ottaa huomioon silloin, kun haluaa pestä auton tai moottoripyörän kotioloissa? Lue aiheesta lisää tästä artikkelista.

Auton peseminen ja huoltaminen itse

Aivan ensimmäinen vinkki oman auton pesuun kotioloissa on se, että pesuun kannattaa varata tarpeeksi aikaa. Liian nopeasti hoidettu pesu saattaa pidemmällä tähtäimellä jopa vahingoittaa autoa, tai ainakin olla täysin hyödytöntä. Varaa siis tarpeeksi aikaa, kun aloitat autosi pesemisen. Toinen ajankäyttöön liittyvä vinkki autopesujen ammattilaisilta on se, että autoa kannattaa pestä mielummin liian usein kuin liian harvoin.

Auton myllytys on yleistymässä myös kotiolosuhteissa. Myllytyksellä tarkoitetaan toimenpidettä, jossa auton pinta hiotaan uusiksi, jolloin kaikki hienot naarmut saadaan pois sen pinnasta. Myllytyksen voi tehdä joko käsin tai kotiin ostettavalla koneella, mutta kummassakin tekotavassa tulee muistaa varovaisuus. Jos autoa ei myllytä varovaisin ottein, on siiä autolle enemmän haittaa kuin hyötyä.

Kotipesussa tärkeää on myös oikeanlainen ja perusteellinen huuhtelu. Autoliikkeistä saatavat pesuaineet ovat kaikki turvallisia käyttää auton pesussa, mutta ne tulee huuhdella huolellisesti pois kun pesutoimenpiteet on suoritettu. Näin voidaan varmistaa se, että mitään kemikaaleja ei jää auton pintaan vaikuttamaan, ja reagoimaan haitallisesti esimerkiksi auringonvalon vaikutuksesta.

Moottoripyörän peseminen ja huoltaminen itse

Moottoripyörän pesussa pätevät pitkälle samat lainalaisuudet kuin autonkin pesussa. Kannattaa olla tarkkana siinä, millaisia kemikaaleja käyttää, ja jos haluaa pyörän osien pysyvän hohtavan kiiltävinä, niin on myös tärkeää valita oikeanlaiset pesuvälineet. Jos omaa moottoripyöräänsä huoltava ihminen käyttää esimerkiksi liian karkeita pesuvälineita, saattaa pyörän pinta naarmuuntua turhan paljon.