Minustako motoristi? Totta kai, ilman muuta

Oletko yksi heistä, johon on iskenyt se miellyttävä keväinen moottoripyöräkuume? Oli kysymys sitten uuden pyörän ostosta tai vanhan korjaamisesta, on hyödyllistä saada vinkkejä moottoripyöräilyyn liittyen. Ensiksi on tärkeää miettiä muutamia perusseikkoja, kuten minkälaisen pyörän haluaa ja minkä tyyppisiin maastoihin se on tarkoitettu. Budjetin laatiminen kannattaa tehdä ajoissa paitsi moottoripyörän ostoa, myös sen käyttökustannuksia varten. Ihanteellisinta olisi löytää ominaisuuksiltaan täydellinen, ulkonäöltään edustava ja hinta-laatusuhteeltaan oikeanlainen pyörä.

Laadi budjetti tutkimalla eri vaihtoehtoja

Ostatko pyörän itsellesi vai kenties moottoripyöräilyyn hurahtaneelle vaimolle tai tyttöystävälle? Tiesitkö, että naismotoristien osuus liikenteessä on koko ajan kasvanut ja tällä hetkellä säännöllisesti ajavia naismotoristeja on noin 20 % kaikista Suomen teillä liikkuvista motoristeista. Pyörää hankkiessa kiinnitä huomio seuraaviin asioihin:

  • Maksanko pyörän kerralla säästämilläni rahoilla?
  • Haenko perinteistä pankkilainaa tai esimerkiksi kätevää joustoluottoa verkosta?
  • Luovunko jostain laitteesta tai koneesta, joita en tule käyttämään ja laitan sen esimerkiksi nettikirpputorille tai Nettimoto-palstalle myyntiin?
  • Jos pyörä tulee puolisolle, rahoitus voi tapahtua puolison puolelta kokonaan tai puolet ja puolet puolisoiden kesken

Erilaisia vaihtoehtoja on runsaasti olemassa. Yleensä pyörän osto tai vaihto on pyörinyt mielessä jo muutaman kuukauden tai vuoden ajan, joten monet laittavat palkasta säästöön tietyn summan aina kuukausittain.

Naismotoristit ovat tarkkoja pyörän toiminnasta ja varusteista

Naiset pitävät miesten tavoin upeiden maisemien ja kohteiden näkemisestä sekä vauhdin hurmasta että vapaudesta. Turvallisuus ja liikennesääntöjen tarkka noudattaminen on tärkeää sekä nais- että miesmotoristeille. Motoristien koulutusta on viime vuosina lisätty erilaisten kurssien ja ajoharjoittelun avulla, joten kotimaisessa liikenteessä on entistä turvallisempaa ajaa.

Useammat naismotoristit panostavat paitsi turvallisuuteen ja pyörän ulkonäköön myös omaan ulkoiseen olemukseensa. Ajopuku, ajohanskat ja -kengät sekä kypärä on tehty naisten vaativaan makuun. Samaa naiset haluavat myös ajopuvun alle laitettavilta vaatteilta.

Ajopuvun alle sopivat upeasti treenitrikoot, joita löytyy helposti nettikaupoista. Materiaaliltaan mukavat ja ulkonäöltään tyylikkäät treenitrikoot saavat naisen kuin naisen valitsemaan ne ennen ajamaan lähtöä. Liikenteessä säännöllisesti ajavat naismotoristit kiinnittävät huomiota paitsi turvallisuusasioihin, niin myös fyysisen kuntonsa edistämiseen. Aimn.fi-verkkokaupassa myytävänä olevat ihanat treenitrikoot sekä urheiluliivit ja t-paidat sopivat myös alusasuina paitsi liikuntatreeneihin myös ajopuvun alle. Naismotoristi haluaa olla kaunis päästä varpaisiin!

Minustako moottoripyöräilijä?

Moottoripyöräily lisääntyy koko ajan kaikenikäisten keskuudessa. Mitä moottoripyörällä ajamiseen vaaditaan? Ensimmäisenä vaatimuksena on moottoripyöräkortin, eli A-luokkaan kuuluvan kortin, hankinta. Tiesitkö, että A-luokan moottoripyöräkortti antaa valmiudet ajaa sekä isoja että pieniä moottoripyöriä. Pyöriin saa lisäksi kytkeä halutessaan hinattavan ajoneuvon. A-luokan kortteja on olemassa erilaisia, jossa A1-luokan kortilla saa ajaa kevytmoottoripyörällä, A2-luokan kortilla puolestaan keskikokoisia moottoripyöriä ja A-luokan kortilla niitä kaikkein suurimpia moottoripyöriä. A-kortin saadaksesi sinun pitää olla 24-vuotias.

Mitä muuta moottoripyöräilyyn kiinteästi kuuluu? Asiaan kannattaa tutustua verkossa moottoripyöräilyyn liittyviä huolto- ja ajovideoita tutkimalla sekä moottoripyöräaiheisia palstoja lukemalla. Moottoripyöräily on upea harrastus, johon kannattaa lähteä mukaan!