Näitä asioita et tiennyt autoilusta

Moni suomalainen saa ensikosketuksensa autoiluun, kun täyttää 18 vuotta. B-ajokortin, joka oikeuttaa henkilöautolla ajamiseen, voi Suomessa saada 18 vuoden iässä, tai poikkeusluvalla jo hieman aiemmin. Autoiluun liittyy monia kaikkien tuntemia faktoja, mutta muutamia yllättäviäkin asioita voi aloittelevalle autoilijalle tulla eteen. Mitkä asiat ovat usein tulleet yllätyksenä uusille autoilijoille? Lue lisää aiheestä tästä artikkelista.

Bensaa voi kulua paljon enemmän, kuin on etukäteen ajatellut

Moni tuore kuljettaja yllättyy siitä, miten paljon autoilu todella kuluttaa polttoainetta. Jos kulkee päivittäin esimerkiksi kouluun tai töihin, löytää itsensä helposti monta kertaa viikossa tankkauspisteen ääreltä. Erityisesti sähköautoissa akun kuluminen voi tulla monelle yllätyksenä, sillä autoa voi joutua lataamaan parhaimmillaan jopa päivittäin.

Kaikkien liikennemerkkien oppiminen vie aikaa

Fakta on se, että autokokeen läpäisy ei takaa sitä, että kuski tuntee heti kaikki liikennemerkit. Uusi kuljettaja voi löytää itsensä erityisesti vieraammilla alueilla autoillessaan tilanteista, joissa kaikki liikennemerkit eivät heti olekaan tuttuja. Liikennemerkkien vieraus ei kuitenkaan ole tekosyy käyttäytyä liikenteessä huonosti.

Autoon jää koukkuun

Jos on tottunut liikkumaan pääasiassa kävellen tai pyörällä, ja sen jälkeen saa käyttöönsä auton, voi pian huomata hassun tilanteen: yhtäkkiä autoa tarvitseekin yllättävän monissa eri tilanteissa. Autoon saattaa suorastaan jäädä koukkuun, ja sen jälkeen kilometrinkin matka kauppaan tuntuu ylitsepääsemättömän pitkältä matkalta taittaa kävellen.