Miten autoilla edullisemmin?

Kun oma ajoneuvo on hankittu ja kortti on taskussa, voi ajaminen alkaa. Auton omistaminen ei kuitenkaan tunnetusti ole mitään kaikkein halvinta puuhaa. Jotta kulut eivät karkaisi käsistä, on hyvä tietää muutamia perusvinkkejä siihen, miten voi ajaa taloudellisemmin. Mitä asioita tulisi siis ottaa huomioon, jotta pystyisi ajamaan Ja harrastamaan autoilua edullisemmin? Lue lisää aiheesta tästä artikkelista.

Auton valinta

Ensimmäinen tekijä ekologisessa ja taloudellisessa autoilussa on tietenkin se, millaisella autolla ajaa. Erityisesti vanhat autot voivat olla kulutukseltaan paljon suurempia kuin uudet autot. Hybridiauto säästää polttoainekuluissa runsaasti, ja sähköauton lataaminen on moninkertaisesti halvempaa kuin perinteisen bensiini- tai dieselkäyttöisen auton tankkaaminen.

Ajotyyli taloudelliseksi

Oman auton energiankulutukseen voi vaikuttaa runsaasti omalla ajotyylillään. Taloudellinen ajotyyli on hyvä oppia jo autoilun ensimmäisinä vuosina. Taloudellisella ajotyylillä voi polttoainekustannuksissa säästää jopa 15 %. Vinkkejä siihen on monia. Taloudellisessa ajossa haluttu nopeus kannattaa saavuttaa nopeasti ja pyrkiä pitämään sama nopeus mahdollisimman pitkään. Myös vakionopeudensäädintä kannattaa hyödyntää. Mitä tasaisempi ajonopeus on, sitä vähemmän polttoainetta kuuluu. Lisäksi taloudellista ajotyyliä tavoitellessasi voit esimerkiksi käyttää moottorijarrutusta aina, kun siihen vain on mahdollisuus. Nykyaikaisella autolla moottorijarrutus ei kuluta juuri lainkaan polttoainetta. Myös monenlainen ennakointi pienentää ajamisen kustannuksia, samoin omien reittien suunnittelu etukäteen.