Tuunaa moottoriajoneuvoa helposti – viisi vinkkiä

Joskus voi tuntua siltä, että liikenteen seasta ei löydy muuta kuin keskenään samanlaisia ajoneuvoja. Kun oman auton, mopon, moottoripyörän tai muun ajokin hankinta on edessä, saattaa moni toivoa persoonallisempaa ilmettä omaan ajopeliin. Lue tästä artikkelista viisi vinkkiä siihen, miten voit tuunata omaa ajopeliäsi persoonallisemmaksi.

  • 1. Hyödynnä maali

Tämä vinkki voi tuntua itsestäänselvyydeltä, mutta maalien e kannattaa hyödyntää erilaisten maalien tarjoamia mahdollisuuksia. Sen sijaan, että sinun pitäisi maalata tai maalauttaa ajoneuvostasi tylsä musta tai punainen, voit luoda maaleilla lukuisia väriyhdistelmiä, liukuvärejä tai vaikka maalata kokonaisia kuvia.

  • 2. Penkit

Penkit ovat hyvä tuunauksen kohde. Hanki penkin tai istuimen päälle erikoisesta kankaasta valmistettu päällinen, tai tee sellainen itse.

  • 3. Renkaat ja vanteet

Tuunatut renkaat ja vanteet ovat myös helppo tapa piristää oman ajoneuvon ilmettä. Käytä maalia tai vaikka DC-Fixiä siihen, että luot uutta ilmettä ajokkiisi.

  • 4. Muista, että virittäminen ei ole tuunaamista!

Tämä vinkki koskee erityisesti mopoilijoita. On varmasti monen mopoilijan mielestä houkutteleva ajatus, että maksimissaan 45 kilometrin tuntinopeutta menevään ajopeliin saisi tuunattua lisävauhtia. Virittäminen on kuitenkin ehdottoman kiellettyä. Viritetyt ajopelit ovat usein vaarallisia ja iso riski niin kuskille itselleen kuin muullekin liikenteelle, sillä muut ajoneuvot olettavat mopon kulkevan vain enintään 45 kilometrin tuntinopeutta, ja suhteuttavat oman ajamisensa sen mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *