Suomen suosituimmat automerkit

Suomesta löytyy autoja ja autoilijoita todella paljon. Luku on erityisen suuri silloin, kun se suhteutetaan Suomen kansalaisten määrään, jolloin viimeistään selviää, että Suomessa on autoja todella runsaasti. Vaikka Suomen automäärä on hurjat kolme miljoonaa kappaletta, nousee niiden joukosta kuitenkin selkeitä autoilijoiden suosikkimerkkejä. Mutta mitkä ovat nämä suomalaisten suosimat automerkit? Lue lisää tästä artikkelista.

1. Ykkösten ykkönen: Toyota

Kaikkien tuntema klassikkomerkki Toyota on keikkunut vuosikymmeniä suomalaisten suosikkiautomerkkien listoilla. Merkin suosion on taannut esimerkiksi toimintavarmuus Suomen ajoittain varsin äärimmäisissä olosuhteissa, suosion turvaama korjaustakuu sekä huokeat hinnat.

2. Škoda

Škoda tunnetaan erityisesti hyvistä perheautoistaan, jotka palvelevat autoilijoita vuosia. Kuten Audi, myös Škoda-tuotemerkki kuuluu Volkswagen-yhtiön alaisuuteen. Škoda on yksi maailman vanhimmista autovalmistajista, ja sen tunnetuimpiin malleihin kuuluu Škoda Octavia.

3. Volkswagen

Saksalainen Volkswagen on ollut myös monien vuosikymmenten ajan suomalaisten suosima automerkki. Se on saanut autoilijoilta kiitosta tekniikastaan ja ajovarmuudestaan, myös kylmissä olosuhteissa. Volkswagen onkin yksi suurimpia autovalmistajia Euroopan alueella, joten ei ihme, että sen suosio on yltänyt myös Suomeen asti. Golf on yksi Volkswagenin suosituimpia automalleja Passatin ohella.

4. Nissan

Kuten Toyota, on myös Nissan japanilainen automerkki. Suomalaiset ovat tottuneet ajamaan japanilaisilla autoilla ja tottuneet myös siihen, että japanilaiset autot kestävät suomalaista ajotyyliä pitkään. Näin on myös Nissanin kohdalla. Nissanin nimi oli ennen 1980-luvun puoliväliä Datsun. Nimivaihdoksen myötä Nissan otti yhä kirkkaammin tavoitteekseen sen, että aivan jokaisella olisi mahdollisuus saada perushyvä, toimiva ja turvallinen auto itselleen ilman ylimitoitettua hintaa.

5. Opel

Opelin historia on Suomessa pitkä, sillä Opeleita on voinut löytää Suomen ajoteiltä jo 1900-luvun alusta alkaen. Opel on yksi suomalaisten suosikkiajoneuvoja pitkän ikänsä ja laadukkaiden osiensa ansiosta.

6. Ford

Kukapa ei tuntisi Fordia? Fordin rooli autojen syntyhistoriassa on kiistämätön, ja on kiittäminen Fordia, että autoteollisuus ylipäätään lähti kasvuun aikanaan. Ford on siis amerikkalainen automerkki, joka on tasaisen suosittu suomalaisten autoilijoiden keskuudessa vuodesta toiseen. Suomalaiset rakastavat erityisesti Fordin pakettiautoja, jotka sopivat moneen erilaiseen työhön. Fordin pakettiautojen kiiteltyihin ominaisuuksiin kuuluvat käyttäjäystävällinen suunnittelu ja toimintavarmuus erilaisissa ympäristöissä.

7. Volvo

Ruotsalainen Volvo on ollut aina suomalaisten suosima automerkki. Volvo on aina panostanut turvallisuuteen suunnittelussaan, mikä on ollut suomalaisille autoilijoille äärimmäisen tärkeä ja huomionarvoinen ominaisuus.

8. Kia

Kia on erityisesti 2010-luvun kuluessa selvittänyt tiensä suomalaisten sydämiin. Suomalaisten suosima Kia on eteläkorealainen autovalmistaja, jonka tunnetuimpia malleja ovat Carens, Optima ja Rio. Kia on toiminut uranuurtajana kansainvälisillä automarkkinoilla tarjoamalla tuotteilleen historiallisen seitsemän vuoden takuun.

9. Audi

Hieman kalliimpi Audi kuuluu myös suomalaisten suosikkeihin, kun puhutaan automerkeistä. Audi kuuluu samaan konserniin kuin Volkswagen, joten ei ihme, että Audi vetoaa ajovarmuutensa, viimeisteltyjen yksityikohtiensa ja laadukkaan yleisilmeensä avulla suomalaisiin autoilijoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *