Moottoripyörien tunnetuimmat valmistajat

Kuten autojenkin maailmassa, myös moottoripyörien joukosta löytyy monia erityisen suosittuja, tunnettuja ja haluttuja brändejä. Suurin osa moottoripyöristä valmistetaan Intiassa. Moottoripyörämerkkejä on kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin automerkkejä, ja kadulla tavalliset tallaajat eivät välttämättä tunnista ohi ajavan moottoripyörän merkkiä. Mutta mitkä ovat kaikkein tunnetuimmat moottoripyörävalmistajat? Lue lisää aiheesta tästä artikkelista.

Honda

Honda on Yamahan ohella yksi maailman tunnetuimpia ja suurimpia moottoripyörien valmistajia. Honda on tuonut markkinoille lukuisia eri moottoripyörämalleja vuosien varrella. Honda on alunperin japanilainen moottoripyörien valmistaja, ja sen perusti aikoinaan mies nimeltä Soichiro Honda.</p>

Yamaha

Yamaha on toinen kuuluisa japanilainen moottoripyörien valmistaja. Se on perustettu jo vuonna 1887 Torakusu Yamahan toimesta, ja se on yksi maailman tunnetuimpia moottoripyörien valmistajia.

KTM

KTM on erityisesti Suomessa tunnettu moottoripyörämerkki. Sen nimen K-, T- ja M -kirjaimet tulevat sanoista Kronreif, Trunkenpolz ja Mattighofen. Yhtiö on perustettu vuonna 1934 nimenomaan Mattighofenissa Johann Trunkenpolzin toimesta. Yhtiö on kärsinyt vuosien varrella konkurssin ja monia omistajanvaihdoksia, mutta pyörät ovat jatkuvasti olleet tasaisen laadukkaita.

Harley Davidson

Harley Davidson tunnetaan erityisesti koristeellisesti ja näyttävästi muotoilluista moottoripyöristään, joiden ominaispiirre piilee ajoasennossa. Iso osa Harley Davidsonin moottoripyöristä on ajoasennoiltaan sellaisia, että kuljettaja nojaa hieman taaksepäin ja sekä jalat, että kädet pidetään hyvin ylhäällä edessä. Harley Davidsonilla on myös maine erilaisten moottoripyöräjengien suosimana merkkinä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *