Luksusautot Suomessa

Koska muuallakin, niin meilläkin! Luksusautojen määrä Suomessa on tasaisessa kasvussa, kun ostovoima lisääntyy, ja suomalaisten autoilijoiden mieltymykset muuttuvat. Ihmiset haluavat ujuttaa luksusta myös päivittäisiin asioihin, ja monelle auto on tärkeä päivittäinen apuväline ja jopa sujuvan arjen välttämätön mahdollistaja. Näin ollen niin sanottujen luksusautojen määrä on Suomessa varovaisessa, mutta jatkuvassa kasvussa. Mutta millaisia luksusautoja suomalaiset haluavat, ja mikä oikeastaan on luksusta suomalaisten autoilijoiden mielestä? Lue lisää tästä artikkelista.

Suomalaisten luksus – mitä se on?

Kun ajatellaan stereotyyppistä luksusautoa, tulee mieleen matala, kirkkaanvärinen urheiluauto, josta löytyvät kaikki mahdolliset lisävarusteet, nappulat ja leikkikalut. Suomalaisten luksusautojen osalta totuus on osittain samannäköinen, mutta ei täysin. Suomesta löytyy useita satoja matalia urheiluautoja, kuten Ferrareita, Lotuksia ja Lamborghineja, mutta ei voi sanoa, että ne juuri näkyisivät katukuvassa millään tavalla. Syy siihen on hyvin yksinkertainen: Suomessa tiet ja olosuhteet eivät ole kaikkein otollisimmat matalille urheiluautoille, jotka useimmiten vieläpä ovat avomallisia. Tällöin upeat, esimerkiksi Kalifornian maisemiin täydellisesti sopivat urheiluautot eivät välttämättä vastaa sitä luksusta, jota autolta Suomessa kaivataan. Hienoja urheiluautoja kuitenkin tuodaan Suomeen muutamia kymmeniä kappaleita vuosittain, joten niilläkin on oma markkinansa ja asiakaskuntansa Suomessa.

Suomessa luksusautoilu tarkoittaa kuitenkin useimmiten hintavaa autoa, joka ei kuitenkaan ole välttämättä tuliterä Ferrari. Usein kyseessä on kallis ja viimeisen päälle varusteltu maastoauto, lava-auto tai muuta vastaavaa auto, jota voi käyttää muuallakin kuin kaupunkien keskusta-alueilla. Auton merkki on usein Mercedes Benz, Chevrolet, Tesla tai jokin muu nykyaikainen, tunnistettava merkki. Toinen trendi luksusautoilussa on se, että luksusauton haluava henkilö valitsee ulkomailla haluamansa auton ja tuo sen itse maahan Suomeen. Tällöin on usein kyseessä sellainen auto, joka on merkiltään suomalaiselle perusautoilijalle täysin tuntematon. Yllättävän usein luksusautot ovat olleet sellaisia autoja, jotka ovat jollakin tavalla todella erikoisia, niillä on hauskaa tai erikoista historiaa taustallaan tai ne on tuunattu erikoisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *